fbpx

Seccions Oficials / Curtmetratges / Terror

El Reemplazo

El Reemplazo – Alberto Ortega (Espanya, 2023)

Espanyol
18:00

Sinopsi

Rebre un salari sense haver de treballar. Arribar a la jubilació abans dels 40 anys i tenir la resta de la nostra vida, tot el nostre temps, per fer allò que vulguem. Què faríem amb les més de 350.000 hores lliures que ens queden per viure? Són els éssers humans biològicament capaços de gaudir de la vida sense lluitar per la seva supervivència?

Per a Nicolás, un d’aquests joves prejubilats, la vida sense feina ja no té cap sentit. Fa anys que no surt de casa, no veu ningú excepte la seva dona i ha coquetejat amb la idea del suïcidi.

Espantada, la seva dona ha contractat un assistent emocional (ANN-534) perquè vigili el seu marit dia i nit mentre ella treballa.

Però la ment trastornada d’en Nicolas aviat transforma l’ANN en un enemic. L’assistent té la culpa que li hagin tret la feina. Encara més, forma part d’una conspiració mundial que vol acabar no només amb ell, sinó amb tota la raça humana.
Delirant? Potser. Però en Nicolas no està disposat a deixar que un maleït assistent robòtic el cuidi a casa seva.

Director

En finalitzar els seus estudis de cinematografia a l’escola TAI de Madrid (2003), va començar la seva carrera dirigint dos curtmetratges: “Oculto” (2005) i el premiat “Dia de perro” (2006) alhora que iniciava la seva carrera a diverses televisions, com a dissenyador gràfic (FOX Espanya, Globomedia i La Sexta).

Com a director, des de llavors ha signat múltiples peces publicitàries per a marques com Movistar, Amazon Prime, Sony, Warner, VISA o Cartoon Network, entre d’altres.

El 2016 va estrenar el premiat documental “Encara que no ho sàpigues” (RTVE, Canal Sud) que codirigeix amb Charlie Arnaiz, amb qui un any després fundarà la productora Dada Films & Entertainment per crear i desenvolupar nous formats i continguts.

Immediatament va dirigir el projecte de ficció denominat “EI Punt Fred” (RTVE, 2018), projectes de Branded Content com a “Poesia tu tu” (Loewe, 2018), campanyes publicitàries i nous formats com “Memòria de futur” (RTVE, 2017) ) i “Diga-li X” (PlayZ, 2021).

El 2021 va rebre una nominació al Goya amb el documental “Anatomia d’un Dandy”.

El 2022 va estrenar la sèrie documental “Raphaelismo” (Movistar+), que va codirigir i va produir amb el seu soci Charlie Arnaiz, i va estrenar el curtmetratge de ficció “Denali”, de tall futurista.

Recentment ha esdevingut membre de l’Acadèmia de Cinema.

El Reemplazo
Alberto Ortega