fbpx

Notícies / El Galacticat de Tàrrega renova el seu format i dedicarà l’onzena edició a la ‘Contracultura’

El Galacticat de Tàrrega renova el seu format i dedicarà l’onzena edició a la ‘Contracultura’

 

 

  • El Festival Internacional de Cinema de Tàrrega i Ponent se celebrarà entre el 24 i el 30 de juny de 2024. 
  • El Teatre Ateneu se suma als Cinemes Majèstic i els carrers de la capital de l’Urgell com a punt de projecció de pel·lícules i curtmetratges.
  • Un concert punk a Cal Trepat de Tàrrega clausurarà el festival el 30 de juny.

 

El Galacticat, el Festival Internacional de Cinema de Tàrrega i Ponent, celebrarà aquest estiu la seva onzena edició. Els Cinemes Majèstic, el Teatre Ateneu i els carrers de la capital de l’Urgell acolliran la projecció de més de 100 curts, documentals i llargmetratges, entre els dies 24 i 30 de juny.

Com ja és costum, el festival tindrà un ‘leitmotiv’ al voltant del qual girarà la seva programació. Aquest any, el certamen vol homenatjar el món de la contracultura i les tribus urbanes dels anys 60, 70 i 80, des dels hippies i la psicodèlia, fins als moviments punk o queer i no només en el cinema, sinó també en la música, l’art, el còmic o la literatura. Així doncs, el Galacticat repassarà la història d’aquest underground cinematogràfic amb la projecció de clàssics com, Bob Dylan: don’t look back (1967), Let’s get lost (1988), Trainspotting (1996), Paris Texas (1984) o Spinal Tap (1984) entre d’altres obres de directors com Boyle, Wenders, Spheeris o Parker. A més, dins la secció especial Ghost, el festival realitzarà una projecció especial teatralitzada de The Rocky Horror Picture Show (1975), un clàssic del cinema queer del segle XX. “Després de l’èxit de l’any passat amb la projecció teatralitzada de L’Exorcista amb motiu del seu 50è aniversari, hem volgut mantenir aquesta secció de projeccions especials per l’edició d’enguany” va explicar el director del festival Ramon Bochaca.

Coincidint amb l’anunci del ‘leitmotiv’, el Galacticat també ha presentat el cartell i la imatge que acompanyaran aquesta XI edició del festival targarí. Es tracta d’una obra de la il·lustradora i dibuixant de còmics barcelonina, Rosa Codina, la qual s’ha inspirat en una de les escenes més icòniques de la pel·lícula Trainspotting.

Nous horaris i espais de programació

Una de les principals novetats d’enguany és la confirmació del Teatre Ateneu de Tàrrega com a punt de projecció del Galacticat, sumant-se així als emblemàtics Cinemes Majèstic i a les places i carrers de la capital de l’Urgell on el Festival acostuma a organitzar les seves projeccions a la fresca. 

A més, el Festival Internacional de Cinema de Tàrrega i Ponent també ha readaptat els seus horaris habituals. En aquesta XI edició se suprimeixen les projeccions matinals durant els dies laborables, concentrant la programació del festival durant les tardes laborables i durant tot el dia en els festius. “Aquest any hem guanyat un nou espai de projecció, el Teatre Ateneu, això ens permet espaiar més la programació i distribuir-la en horaris més accessibles per tot el públic”, va explicar el director del Galacticat, Ramon Bochaca. 

Concert a Cal Trepat

El tradicional concert de clausura del Galacticat també s’ha adaptat a la temàtica de l’edició XI i es trasllada a Cal Trepat, on s’organitzarà el dia 30 de juny un concert punk amb l’actuació dels grups Ruïnosa y las Strippers de Rahola, Zombi Pujol i d’altres encara per confirmar.

El Galacticat – Festival Internacional de Cinema de Tàrrega i Ponent anunciarà en les setmanes vinents les primeres confirmacions de la seva programació de llargmetratges, documentals i curts, així com altres novetats, a través de les Xarxes Socials i de la nova Newsletter del Festival, a la qual els interessats es poden inscriure a través del seu web: www.galacticat.cat.

XI GALACTICAT