fbpx

Seccions Oficials / Llargmetratges

Unidentified Objects

Unidentified Objects ​- Juan Felipe Zuleta (Estats Units, 2022)

Anglès, VOS
01:40:00

Sinopsi

Un nan recte i el seu veí d’esperit lliure i obsessionat amb els alienígenes van colpejar la carretera en una recerca fronterera per trobar el seu lloc a l’univers.

Director

Juan Felipe Zuleta (Nova York, 1994) és un director guardonat amb seu a la ciutat de Nova York, el divers cos de treball de la qual celebra i interroga l’experiència immigrant contemporània a través d’una lent cinematogràfica de gènere. Després d’immigrar als Estats Units des de Medellín quan era adolescent, Juan va guanyar el seu primer internat industrial a la Paramount Pictures quan es va fer amic d’un grup d’executius en el seu equip de futbol recreatiu. A partir d’aquest treball no remunerat, va anar a estudiar a la NYU Tisch School of the Arts (‘16) abans de convertir-se en un dels directors interns més joves de VaynerMedia després de la seva graduació. Quan no dirigeix anuncis per a marques com Budweiser o dirigeix vídeos musicals per a artistes multiplatí com Russ (“Seduce” 2022), Juan treballa per reconciliar els aspectes únics i divergents de la seva identitat mitjançant la creació de pel·lícules originals sobre estrangers. Passant d’una educació catòlica conservadora a Colòmbia a la diversa atmosfera liberal de Los Angeles i Nova York va donar a Juan una perspectiva única en les nocions de nacionalitat, identitat i art. En conseqüència, està dedicat a noves narratives que fan preguntes interessants i eviten els clixés; fonent gèneres per explorar narratives autèntiques que contínuament obren terreny en la pantalla. Les seves inspiracions inclouen Denis Villenueve, Alfonso Cuarón, Luis Bu.uel i els germans Coen.

Juan va rebre un premi creatiu de 50.000 dòlars del Fons de Producció Richard Vague el 2018, juntament amb el seu soci creatiu a llarg termini Leland Frankel. Entre els honors addicionals s’inclouen la direcció d’un anunci guanyador del Lleó de Plata de Cannes en col·laboració amb Kraft (2019), fent la preseleccionada per al premi Cannes Young Directors (90 Brothers 2020), i la inclusió en el Mercat Internacional de Coproducció Frontières 2021 (We Were Born Dead, w/ Leland Frankel). El seu treball de marca també ha aparegut a AdAge i altres publicacions de la indústria principal.

El primer llargmetratge de Juan Unidentified Objects es va estrenar al 2022 Inside Out Film Festival de Toronto i es va estrenar als Estats Units al Frameline International Film Festival. Actualment està desenvolupant una llista de projectes propers, incloent-hi dos llargmetratges més: el thriller en castellà We Were Born Dead i un drama de ciència-ficció sense títol anglès, ambdós coescrits amb Leland Frankel.

Unidentified Objects
Juan Felipe Zuleta