Seccions Paral·leles / Secció Croàcia

THE LAST SERB IN CROATIA

THE LAST SERB IN CROATIA – Predrag Licina (2019)

VOS_ENG

Sinopsi

El debut de Predrag Licina és una sàtira política trepidant que es presenta com a pel·lícula de zombis.

Estem en el futur pròxim, set anys després de la fallida total de Croàcia. La població ha caigut a 2,5 milions, mentre que les diferències de classe s’han fet més pronunciades. Una minoria de ciutadans acabalats poden gaudir dels avantatges de la bona vida, mentre que la majoria de gent ha de rebuscar en les escombraries i demanar al carrer per sobreviure. No obstant això, tots “gaudeixen” una sèrie de blockbusters de superherois titulada Task: Impossible, que expliquen les aventures de l’heroïna nacional (ista) Hrvojka Horvat (l’actriu sèrbia Hristina Popović).

Quan coneixem al nostre improbable heroi, Micó (Krešimir Mikić), sembla que està al cim d’aquest món despietat, ja que és fastigosament ric i molt arrogant. Aviat, després del començament d’una epidèmia, li mossega la seva cita, que s’ha convertit en zombi, així que acaba en un hospital en el qual coneix al seu ídol, Hrvojka -o més aviat, a la fastiguejada actriu Franka Anic, que interpreta el paper de Hrvojka-, un skinhead neonazi anomenat Maks (Donat Ćosić) i una misteriosa dona de negocis anomenada Vesna (l’estrella emergent Tihana Lazovic). Per les circumstàncies, aquest heterogeni grup decideix marxar al camp, prop de la frontera bosniana, on creuen que tindran més possibilitats de sobreviure.

No obstant això, Micó encara no ha començat a transformar-se, tot i que l’han mossegat fa hores. La resposta al misteri surt aviat a la llum, quan el grup arriba a un poble habitat per una família de la minoria sèrbia. Resulta que els serbis, Micó inclòs, són immunes al virus. Els nostres herois no poden sortir de país, que està envoltat per un reixat, però aconsegueixen arribar a un campament de refugiats dirigit per una doctora eslovena anomenada Jana (Judita Franković). Mentrestant, un equip d’intervenció ubicat a Suècia rep la missió de trobar una cura …

La trama serveix a Licina de marc ideal per a una sèrie d’observacions intel·ligents i provocadores sobre els estereotips nacionals i els sentiments nacionalistes dels pobles de l’antiga Iugoslàvia.

Quan la política i els zombies es barregen… Bé, no és res que no viem cada dia a la tele no?

THE LAST SERB IN CROATIAMARSAL - Croàcia

Tráiler