Seccions Oficials / Llargmetratges

STORIES FROM AFTERWARDS

STORIES FROM AFTERWARDS​ de Jairo Neto, Graubi Garcia (Brasil, 2020)

Portuguès, VOSC, VOSE
60 min

Sinopsi

* Jairo Neto (https://www.imdb.com/name/nm6367816/?ref_=nv_sr_srsg_0) ja ha dirigit els documentals “Caçadores de Assombração” (Haunt Hunters, 2017) i “Eu Sou o Coração do Carnaval” (I ‘ m The Heart of Carnival, 2013), seleccionat per a festivals a Europa i Brasil, com ara Mostra Sesc de Cinema i In-Edit Brasil. El 2020 va rebre la subvenció del govern Funarte Respirarte pel seu vídeo “Sou a Tigresa” (2020) i va ser productor creatiu de les docuseries AmarElo de GNT Channel i Vai Por Elas de Discovery Channel Brasil. La seva tesi de màster es va publicar el 2019 sobre l’ús de narracions en primera persona en documentals sud-americans. El 2017 va tenir un projecte seleccionat al mercat DocSP amb la productora Lente Viva.

Graubi Garcia (https://www.imdb.com/name/nm11098915/?ref_=ttfc_fc_cr9) és editor i director de documentals. A més d’editar “Stories from Afterwards” (2020), també ha editat Amanhã (curt) (2020) i MI: NU: TE, S (curt) (2017) i també “Caçadores de Assombração” (Haunt Hunters, 2017) i “Eu Sou o Coração do Carnaval” (Sóc el cor del carnaval, 2013). El 2010 va editar les docuseries Brasileirão Petrobras, obtenint elogis de la crítica. També ha editat anuncis de marques com Netflix, Globo Play, entre d’altres.

* Com podem explicar històries a partir d’ara?
Rodada enmig de la quarantena i les turbulències polítiques de la ciutat més gran d’Amèrica Llatina, editada amb una intensa investigació, aquesta pel·lícula entrevista escriptors, filòsofs i politòlegs que van plantejar reflexions pertinents i urgents sobre possibles escenaris en un món post-pandèmic.
“Stories from Afterwards” ressegueix una línia narrativa que parteix dels principis del pensament científic, d’obres que prediuen (o no) el futur, des d’Arthur C. Clarke a Margaret Atwood, fins als desafiaments de crear històries en un món en constant transformació, amb enemics visibles i invisibles, entre polítiques negacionistes del govern de Bolsonaro i tecnologies disruptives.

Stories from Afterwards
Jairo Neto, Graubi Garcia