fbpx

Seccions Oficials / Curtmetratges / Gènere lliure

SQUISH

SQUISH – Xavier SERON (Bèlgica, 2021)

Francès, VOS
20:00

Sinopsi

FLO ha d’anar a Marràqueix per treballar. Per tant, és TOM qui té cura de SAM, el seu fill de 5 anys. Flo li va deixar una llista de tasques per completar durant la seva absència. Malgrat això, en Tom va oblidar el curs de guitarra de Sam. Des de la seva riada, en Flo crida per culpar-lo. Tom odia ser atrapat. Ell agafa Sam. El cotxe surt del garatge a tota velocitat. SPROTCH. Tom acaba d’aixafar alguna cosa…

Director

Després d’estudiar dret, Xavier es va incorporar a l’IAD (Bèlgica). Al principi, tenia una predilecció per l’humor negre i una tendència a rodar en blanc i negre. L’any 2005, Nothing insoluble, la seva pel·lícula de graduació va ser seleccionada a la Mostra de Venècia. Va dirigir El cranc amb Christophe Hermans i va escriure With the Dust de Jacques Molitor (selecció Locarno). El 2014 va dirigir Dreamcatchers amb Cédric Bourgeois, un documental sobre lluitadors belgues. A partir de 2011, va realitzar diversos curtmetratges amb Méryl Fortunat-Rossi: Moonshine, The Black Bear (230 seleccions entre les quals Clermont-Ferrand, així com quaranta premis entre els quals un Méliès de Plata i el Magritte al millor curtmetratge de ficció) o The Plumber (22 premis). inclòs, un cop més, el Magritte al millor curtmetratge de ficció). Col·labora en la redacció de curts com Kapitalistis de Pablo Munoz Gomes (premiat en nombrosos festivals, sobretot a Locarno) o Vihta de François Bierry (Premi Especial del Jurat a Clermont-Ferrand).
El 2016, Xavier completa Death by Death (Je me tue à le dire), el seu primer llargmetratge de ficció. Aquesta comèdia negra és seleccionada al Festival de Karlovy Vary, al FNC de Montreal a la secció Temps Ø o a Sitges.
Va guanyar diversos premis, entre els quals el Premi New Voices/New Visions al Festival de Palm Springs, el Premi al Millor Director a Odessa i els Premis Magritte al Millor Guió i Millor Actor (atorgat a Jean-Jacques Rausin).
L’any 2017, el FIFIGROT (festival Groland) dedica una primera retrospectiva.

SQUISH
Xavier-SERON