fbpx

Seccions Oficials / Curtmetratges / Documental

Serpiente en occidente

Serpiente en occidente​ – Yessica Hurtado Martínez (Alemaya, Mèxic, Espanya, 2023)

Alemany, espanyol, VOS
25:12

Sinopsi

Després de la seva primera presa d’Ayahuasca amb indígenes cofans, Yessica es troba en un dilema en valorar si és ètic fer la segona presa a Espanya.

Esta aportant a l’apropiació cultural, prenent la medicina fora del seu origen?

Yessica recull opinions d’experts del món científic, psicològic, antropològic i xamànic a occident. Podrà trobar les respostes entre dos mons tan diferents?

Directora

Yessica Hurtado Martínez neix a Ixtapa Zihuatanejo, Mèxic, el 1989.

Estudia una Enginyeria en Tecnologia a Mitjans Audiovisuals a la THD Deggendorf, Alemanya. Després de la seva carrera, es dedica a diversos sectors al món audiovisual com a locutora, editora, videògrafa i dissenyadora gràfica.

A més dels seus treballs en àrees corporatives, produeix i dirigeix diversos retrats i videoclips d’artistes a Mèxic, Alemanya i Hawaii. Dirigeix el seu primer curt Documental Acti8Electro Jazz i un retrat documental de l’Artesà Lon Klein The passion of building surfboards el 2015 a Hawaii. Entre el 2017 i el 2019 realitza videoclips musicals amb trets documentalistes tant amb l’artista del son Jarocho mexicà Yehosua Pérez com amb el Sitarista Leonardo Prakash.

Encantada pel poder de les entrevistes i el retrat d’imatges espontànies, Yessica estudia el seu Màster en Cinema Documental a l’ECIB el 2020 i estrena el seu primer Assaig Documental Serp a Occident el 2023. Una analogia íntima sobre la depressió per desarrelament i el desarrelament de les plantes medicinals; com l’Ayahuasca.

 

Dear Michael
Joan Bover