Seccions Oficials / Curtmetratges / Fantàstic

SANCHO

SANCHO de Hugo de la Riba (España, 2019)

Español
13 min 04 sec

Sinopsi

* Des de molt petit troba en el cinema el conjunt d’eines perfectes amb què poder narrar històries. Després de molts dibuixos, pintures, escultures i còmics, viatja a Madrid, on completa la seva formació com a professional de la il·luminació, captació i tractament de la imatge. Aprèn Cinema de forma autodidacta, veient pel·lícules, llegint llibres i rodant curtmetratges de producció pròpia. «El Abduido» (2008) i «Blondi, el perro de Hitler» (2012) són els seus primers projectes d’envergadura, amb els quals aprèn a desenvolupar-se en rodatges complexos i ambiciosos. El segueixen «Campeón» (2015) i «Tarde de pesca» (2017), amb els quals aconsegueix nombrosos reconeixements nacionals i internacionals i el situen com un dels cineastes manxecs amb més projecció.

En total acumula més de 160 seleccions i 50 premis arreu del món. «Sancho» (2019) és el seu cinquè treball com a director.

 

* Sancho està enamorat dels llibres de cavalleria. Tant és el seu amor per ells que decideix complir el somni de viure la seva pròpia aventura. Tot i això, no se sent adequat per encarnar un heroi, perquè mai no hi va haver un cavaller medieval tan gras com ell, de manera que convenç a un veí, Alonso Quijano, un ric i afeccionat amb un aspecte més adequat, però sense cervell, perquè protagonitzi l’aventura.

 

SANCHO-Hugo-de-la-Riba
Hugo-de-la-Riba-SANCHO