fbpx

Seccions Oficials / Curtmetratges / Terror

Na Ribas

Na Ribas – Ferran Carbonell Pous (Espanya, 2022)

Català
10:00

Sinopsi

El mòbil de l’Ester no para de sonar. El Damià intenta contactar amb ella de totes maneres, demanant-li una explicació després que ella fugi de casa trencant unilateralment la relació. Les seves notes de veu prolonguen el malson de l’Ester, que, encara confusa i espantada, començarà a sentir la presència d’un batec del cor ancestral; d’un univers oníric que la connecta amb una força antiga i a través del qual començarà a percebre algunes de les respostes que necessita.

Partint del marc d’aquesta ruptura sentimental, “Na Ribas” teixeix vincles entre la història i el present. Entre els crims de les societats passades i presents. Utilitzant una narració a mig camí entre el fosc i el fantàstic on hi ha lloc per a la dansa contemporània i una banda sonora rústica i inquietant, posa sobre la taula els prejudicis amb què durant segles s’han castigat les dones que no s’adhereixen als rols imposats.

És cert que encara inventem bruixes?

Director

Ferran Carbonell és professor de disseny gràfic i disseny de videojocs a l’Escola d’Art de Vic, a ESDAP Catalunya i al Màster Universitari de Disseny i Desenvolupament de Videojocs a la UOC. Es considera un director amateur aficionat al llenguatge audiovisual. Va començar la seva trajectòria el 2018 a partir de la participació al Vicsudon dins del Festival Nits de Cinema Oriental de Vic. Des de Capsa de Caspa, ha guanyat les dues edicions del Vicsudon, dues edicions de El Rotllo d’en Roig i un premi a la millor interpretació al Festival Julius de Vic pel curt Cobi Garcia, inspirat en el manga Akira de Katsuhiro Otomo.

Na Ribas
Ferran Carbonell Pous