fbpx

Seccions Oficials / Curtmetratges / Gènere lliure

L’ombre des corbeaux

L’ombre des corbeaux – Elvira Barboza (França, 2022)

Francès, espanyol, VOS
29:56

Sinopsi

1986, en un poble de França. Natàlia, d’origen argentí, té 11 anys quan descobreix estranyes cicatrius al cos del seu pare. Des de llavors, l’ombra del passat penja sobre la vida quotidiana de la nena, la mirada infantil de la qual qüestiona l’exili i el món adult.

Directora

Elvira Barboza neix a Buenos Aires en 1974. Durant la dictadura cívic-militar la seva família s’exilia a Madrid, quan Elvira té tres anys.
Estudia cinema en la Universitat Complutense de Madrid i en Paris 8, on realitza la seva primera pel·lícula de cinema experimental, en 16mm., « Traços », posant en el mateix pla el dibuix i la dansa.

Treballa en Duboi, on es forma en diferents dominis de la post-producció audiovisual, sobretot en els efectes especials («Amélie Poulain», «Jeanne dArc»…). Acaba orientant-se cap a un ofici més en relació amb la narració: el muntatge.

En 2004-2006 estudia interpretació en lAIDAS (L Académie Internationale Donis Arts du Spectacle) amb Carlo Boso. Es forma també amb A. Mnouchkine, P. Gaulier i O. Porres. La Commedia dell art, un gènere que construeix històries d’una forma lúdica i col·lectiva a partir d’improvisacions, l’orienten cap a la mecànica de la dramatúrgia.

Sota aquesta influència de la improvisació teatral realitza a partir del 2014 diversos curtmetratges en autoproducció: « Negre o blanc », « Aquest estiu… », « A l’espera del primer pas », La mitjana taronja…

En 2021, realitza « L’ombra dels corbs », el seu primer curtmetratge de ficció i d’animació produït pels 48° Rugissants productions.

L'ombre des corbeaux
Elvira Barboza