fbpx

Seccions Oficials / Curtmetratges /​ LLARGMETRATGES

Fulci Talks

Fulci Talks – Antonietta De Lillo (Itàlia, 2021)

Italià, VOS
01:20:00

Sinopsi

FULCI TALKS conversa sense talls amb Lucio Fulci és un passeig per tot el cinema del mestre “terrorista del gènere”, des de la comèdia fins al thriller, des del western spaghetti fins al terror, i un viatge a pel·lícules italianes i internacionals que va fer, ell sabia, estimat i, de tant en tant, fins i tot criticat també amb un sentit de l’humor ben perfeccionat i una boca intel·ligent.

Directora

Antonietta De Lillo (Nàpols, Itàlia, 1960) va començar a treballar com a fotògrafa de premsa abans de fer Una casa in bilico amb Giorgio Magliulo l’any 1985, que va guanyar el premi Nastro d’Argento al millor director novell. Entre 1990 i 1999, va realitzar nombrosos documentals i videoretrats, que van guanyar premis en diversos festivals internacionals de cinema. Va dirigir Matilda amb Giorgio Magliulo el 1990, Racconti di Vittoria el 1995, guanyant a Venècia el premi FEDIC i el premi de la Unió de Crítics de Cinema. Va participar al Festival de Locarno amb Non è giusto l’any 2001. Il Resto di Niente, presentat a Venècia 2004, va guanyar tres premis David di Donatello i el premi Flaiano al millor guió. L’any 2007 va iniciar la producció i distribució marechiarofilm. El 2008 escriu i dirigeix ​​el curtmetratge Art. 20, part de la pel·lícula col·lectiva All Human Rights for All (30 curtmetratges per als 30 articles de la Carta dels Drets Humans. El 2011 va realitzar amb marechiarofilm la primera pel·lícula participada a Itàlia The Social Xmas i el 2013 el seu nou vídeo d’Alda Merini -retrato La pazza della porta accanto, presentat al 31° Festival de Cine de Torí.
El 2014 va realitzar el documental Let’s go produït per marechiarofilm en col·laboració amb Rai Cinema i presentat al 32nd Torino Film Festival – Secció Rights & Showdown comissariada pel director convidat Paolo Virzì. L’any 2015 va crear TODAY TOGETHER TODAY TAMBÉ una pel·lícula que es va presentar al 33è Festival de Cine de Torí i per la qual va rebre un premi especial per les Cintes de Plata 2016 pel seu viatge al cinema de la realitat. El 2017 realitza Mr. Rotpeter, presentat al 74è Festival Internacional de Cinema de Venècia i premi especial al 2018 Ribbons a Marina Confalone per la seva actuació.

Fulci Talks
 Antonietta De Lillo