fbpx

Seccions Oficials / Curtmetratges / Terror

El Semblante

El Semblante – Carlos Moriana, Raúl Cerezo (Espanya, 2021)

Espanyol
14:59

Sinopsi

Espanya, any 1692. La Santa Inquisició està immersa en una llarga decadència i, com a reacció, els seus servidors es tornen més despietats que mai. Un inquisidor ha estat buscant durant anys l’instrument de tortura perfecte que capturi el rostre més pur del dolor i així mostrar al món les terribles conseqüències de servir al Diable. El nou invent de l’enginyer, “El Semblant”, una aterradora cadira de tortura, sembla ser capaç d’aconseguir-ho. No obstant això, Elena, la filla de l’inventor, té altres plans…

Directors

Carlos Moriana (Madrid, Espanya, 10/05/1979) és director i guionista. Després de realitzar diversos curts d’aprenentatge, fa el seu debut en el curtmetratge professional d’alt pressupost escrivint i dirigint “La Habitación Blanca” (2019), un thriller fantàstic que ha recorregut el món sencer, guanyant més de 40 premis i sent seleccionat en festivals de tot el món. “El Semblante”, co-dirigit amb Raúl Cerezo, és el seu segon curtmetratge.

Raúl Cerezo (Madrid, Espanya, 01/07/1976) és director, productor i guionista. És el fundador de la productora de cinema de gènere Eye Slice Pictures al costat de Helion Ramalho, i és una figura clau i reconeguda en el món del curtmetratge i el fantaterror espanyol. Ha produït més d’un centenar d’obres i ha dirigit títols emblemàtics com a “Escarn” i “8”, que va guanyar el Melies d’argent i el premi Paul Naschy en el Festival de Sitges, entre altres reconocimientos.su debut en el llargmetratge va arribar amb “La Passatgera” (2021), co-dirigida amb Fernando González Gómez i estrenada en el Festival de Sitges. Raúl Cerezo és el creador de la idea original i coproductor de la pel·lícula. “La Passatgera” ha tingut un gran èxit en els principals festivals de gènere a Espanya, s’està distribuint a nivell internacional i s’estrenarà en sales en 2022. A més, Cerezo ha rodat i coescrito la seva segona pel·lícula, “Vells”, també co-dirigida amb Fernando González Gómez.

Facies
Carlos Moriana, Raúl Cerezo