fbpx

Seccions Oficials / Curtmetratges / Terror

Darkface

Caraoscura – Germán Sancho, Raúl Cerezo (Espanya, 2022)

Espanyol
10:03

Sinopsi

La llegenda diu que durant una freda nit de gener, “Caraoscura” va pels carrers d’un poble remot. La petita Carla es desperta espantada a mitja nit. El seu germà gran, Lucas, intenta tranquil·litzar-la i convèncer-la que “Caraoscura” no existeix.

Directors

Germán Sancho (Madrid, Espanya) en acabar la carrera, va estudiar diversos cursos de realització, producció i muntatge. L’any 2003 va estudiar el màster de REalització i Disseny de Formats de televisió a la Complutense de Madrid. La seva carrera professional està vinculada a TVE des del 2005 i ha treballat com a realitzador de televisió en molts programes i retransmissions. Actualment és del Telediario Segunda Edición de TVE. El 2019 cursa un taller d’alts estudis en cinematografia a la prestigiosa escola internacional de cinema de Cuba a San Antonio de Los Baños. Actualment imparteix classes en el màster en documental i reportatge periodístic transmedia de la Universitat Carlos III de Madrid, al Màster de la Complutense de Madrid i al Màster en Periodisme de la Universitat Rey Juan Carlos. Ha escrit i dirigit els curtmetratges “Invisible” (2015) i “Miedos” (2018); Aquest últim, seleccionat i premiat a molts festivals de tot el món, es troba en procés de desenvolupament per a esdevenir llargmetratge. “Caraoscura” és el seu tercer curtmetratge.

Raúl Cerezo (Madrid, Espanya, 01/07/1976) és director, productor i guionista. Fundador del la productora cinematogràfica de gènere Eye Slice Pictures juntament amb Helion Ramalho, és una figura clau i reconeguda en el món del curtmetratge i el Fantaterror espanyol, productor de més de cent obres i director de títols emblemàtics com “Escarnio” o “8”, guanyador del premi Melies i del premi Paul Naschy al Festival de Sitges, entre molts altres reconeixements. El seu debut al llargmetratge arriba amb “La Pasajera” (2021), co-dirigida amb Fernando González Gómez i estrenada al Festival de Sitges, del qual és creador de la idea original i co-productor; La pel·lícula ha triomfat als principals festivals de gènere a Espanya, es distribueix internacionalment i es va estrenar comercialment a sales el 2022. A més, Cerezo ha rodat i co-escrit la seva segona pel·lícula, “Viejos”, també co-dirigida amb Fernando González Gómez.

Darkface
Germán Sancho, Raúl Cerezo