fbpx

Notícies / Els germans Bayona, al festival Galacticat de Tàrrega

Els Cinemes Majèstic de Tàrrega acolliran els propers dies 21, 22 i 23 d’octubre la tercera edició de Galacticat – Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent, destinada als cinèfils i en especial als amants de la ciència-ficció.
L’esdeveniment està organitzat per Galacticat i Circuit Urgellenc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tàrrega. En el decurs de la presentació, l’alcaldessa Rosa Maria Perelló i el regidor de Cultura, Raül Palacios, han reiterat el suport del consistori a aquesta iniciativa, la qual contribueix a reforçar Tàrrega com un dels focus de l’exhibició cinematogràfica a les terres de Lleida.

Homenatge als 50 anys d’Star Trek

La mostra homenatja enguany ‘Star Trek’, una de les nissagues galàctiques més aclamades de la història del cinema i la televisió. Aquest 2016 Star Trek celebra el 50è aniversari de l’emissió per televisió del seu episodi pilot i Galacticat se suma al merescut tribut amb la col·laboració de l’entitat Star Trek España.

Així, el dissabte 22 d’octubre (17h) s’oferirà una conferència a càrrec d’experts “trekkies” i la projecció de tres pel·lícules emblemàtiques de la saga: “Star Trek: La ira de Khan”; “Star Trek: En busca de Spock”; i “Star Trek: Misión salvar la Tierra”.

D’altra banda, el diumenge 23 d’octubre al migdia es projectaran de franc els primers capítols de la sèrie televisiva. Paral·lelament, la Sala Marsà de la Casa de Cultura acollirà una exposició sobre l’univers Star Trek, oberta fins al 6 de novembre. L’espai exhibirà cartells, objectes, marxandatge i altres curiositats que caracteritzen el món dels “trekkies”.

Estrena limitada a sis sales a l’Estat espanyol

Prèviament, Galacticat 2016 s’obrirà el divendres 21 d’octubre (21h) amb l’estrena del film de producció russa ‘Hardcore Henry’. Cinemes Majèstic de Tàrrega serà una de les 6 sales a l’Estat espanyol que projectaran la cinta, camí a convertir-se en pel·lícula de culte. Rodada en primera persona (pla subjectiu) i farcida d’efectes visuals, la pel·lícula va rebre el premi del públic del Festival de Toronto 2015.

Presència dels germans Bayona

Per a completar la programació d’actualitat, Galacticat projectarà el darrer film del director Tim Burton, ‘El hogar de Miss Peregrine para ninos peculiares’, en col·laboració amb Cine Club La Lloca; ‘El meu amic gegant’ d’Steven Spielberg al preu especial de 3 euros; i la pel·lícula més taquillera del moment, ‘Un monstruo viene a verme’, de Juan Antonio Bayona. Es preveu que en la sessió del dissabte 22 d’octubre (20:15h) els germans Bayona facin acte de presència a la catifa vermella de Cinemes Majèstic de Tàrrega.

Revival de culte

El diumenge 23 d’octubre Galacticat apostarà per la recuperació de grans clàssics del fantàstic en pantalla gran. Els títols de culte que es reviuran enguany són ‘Viaje alucinante’ i ‘El enigma de otro mundo’.

Celebració dels 10 anys de Lo CercaCurts

Galacticat 2016 s’uneix a la celebració del 10è aniversari de la mostra de curtmetratges Lo Cercacurts, que es convoca cada estiu a Montornès de Segarra. A mode d’homenatge es projectarà una tria dels millors curts que han passat per la darrera edició del certamen. La sessió es completarà amb altres produccions premiades al certamen Mostremp.

Més informació:  https://www.segre.com/noticies/cultura/2016/10/13/els_germans_bayona_festival_galacticat_tarrega_3720_1112.html