fbpx

Seccions Oficials / Curtmetratges / Animació

Txotxongiloa

Txotxongiloa – Sonia Estévez (Espanya, 2022)

Sense diàlegs
10:00

Sinopsi

Una titella femenina apareix tancada en una habitació, prostrada a terra i immòbil. Després de diverses experiències, les cordes s’uneixen al seu cos i els seus moviments comencen a ser cada vegada més fluids. Cadascuna de les cordes està associada a una escena relacionada amb un aspecte dels problemes socials de les dones, com el cos, la igualtat o el gènere.

Directora

Guionista, animadora, directora i productora.

Sonia Estévez és una directora de stop-motion i animadora i actualment viu a Vitòria-Gasteiz.
Sonia és sòcia fundadora i administradora de Tik Tak Film Studio, una companyia de producció d’iniciativa social cooperativa especialitzada en animació stop-motion.
Ha format part de l’animació stop-motion a Barcelona, a l’Escola d’Animació 9zeros i al Cifo de Hospitalet. Va prendre cursos d’Art Digital i Projectes Audiovisuals a l’Escola d’Arts i Oficis de Vitòria-Gasteiz. Ha completat la formació de producció executiva als cursos Consulting i Stop Motion I i II a l’Acadèmia Aardman (2021-2022).
Va estudiar Química Forestal i Ambiental, de manera que fusiona la producció audiovisual i la sostenibilitat. Utilitza l’animació stop-motion com a mitjà per fer visibles els problemes socials.
Ha dirigit tres curtmetratges i diversos anuncis en aquesta tècnica d’animació.
Ella ensenya diversos tallers d’animació per a totes les edats.

Txotxongiloa
Sonia Estévez