fbpx

Seccions Oficials / Llargmetratges

IL TEMPO DEI GIGANTI

IL TEMPO DEI GIGANTI ​- Davide Barletti, Lorenzo Conte (Itàlia, 2023)

Italià, VOS
01:11:48

Sinopsi

El sud d’Itàlia ha estat afectat per l’emergència fitosanitària més greu i devastadora del segle. Un bacteri de quarantena, anomenat Xylella Fastidiosa, va matar 21 milions d’oliveres, alterant els paisatges, l’economia i les relacions humanes. Encara no hi ha cura per a aquesta infecció botànica i l’epidèmia avança cap al nord, amenaçant els territoris de la Unió Europea.
Un destí que de sobte acosta terriblement a l’agenda política del nostre país temes oblidats: la desertificació, el canvi climàtic, l’escalfament global, la globalització dels mercats i l’arribada de nous organismes patògens importats de països llunyans.

Directors

Davide Barletti i Lorenzo Conte es troben entre els fundadors del col·lectiu independent Fluid Video Crew. Realitzen, de 1995 a 2008, videoinstal·lacions, curtmetratges i llargmetratges documentals. El 2008 escriuen i dirigeixen el seu primer llargmetratge «Fine Pena Mai», protagonitzat per Claudio Santamaria i Valentina Cervi.

Sempre l’any 2008 Davide Barletti dirigeix «Radio Egnatia», documental a competició a la 26a edició del Torino Film Festival i esdeveniment especial al Tirana International Film Festival i al Thessaloniki Documentary Festival. L’any 2009 participa com a autor i director del projecte “Fromzero.tv”, primera plataforma web italiana per a documentals, realitzant diversos curtmetratges ambientats a les regions afectades pel terratrèmol.

El 2009 realitzen «Diario di uno scuro», història sobre l’organització criminal de la màfia a Puglia: Sacra Corona Unita. El documental està produït per Itàlia i França i s’emet a diverses emissores de televisió internacionals. El 2010 dirigeixen el documental «Non c’era nessuna signora a quel tavolo», una biografia dedicada a la primera documentalista italiana, Cecilia Mangini. El 2011 dirigeixen per a RAI «Ritratto di Ettore Scola», «Argentina 2001-2011, le voci di una rivolta», «Il debito della democrazia» i «Theo Angelopoulos, il poeta del tempo».

Del 2013 al 2015 són autors i directors de tres temporades de la sèrie de televisió “Artisti del Gusto” de National Geographic Channel, guanyant el 45° Key Award per Brand Entertainment Content. El 2014 Davide Barletti realitza amb Jacopo Quadri «Il paese dove gli alberi volano», documental seleccionat a la Mostra del Cinema di Venezia. El 2016 escriu i dirigeix el curtmetratge «Vendesi Salento».

IL TEMPO DEI GIGANTI
Davide Barletti, Lorenzo Conte