fbpx

Seccions Oficials / Llargmetratges

Gotham: The Fall and Rise of New York

Gotham: The Fall and Rise of New York – Matthew Taylor (Estats Units, 2023)

Anglès, VOS
02:04:00

Sinopsi

Gotham explica la història real del que va passar a la ciutat de Nova York durant els vint anys de 1993 a 2013. Com una ciutat amb més de 2200 assassinats, 93.000 robatoris violents i 147.000 robatoris de cotxes en 1990 es va convertir en el capitoli del món un grapat d’anys més tard? Aquest llargmetratge documental explora el que va passar durant aquestes dècades, explicada per les persones que van fer el dur treball, algunes amb un gran cost personal i professional.

Des de Fear City fins a City of Dreams. Escolteu la millor història de canvi americana de la gent que la va fer passar.

Director

Matthew Taylor és un artista i tecnòleg estatunidenc que treballa en pel·lícules, escultures i fotografia.

Taylor va formar-se de forma clàssica en pintura, dibuix, història de l’art i teoria, però es va traslladar al cinema a finals dels anys 90 quan encara era a l’escola d’art. A partir de pel·lícules de concepte curt, instal·lacions digitals, vídeos musicals i pel·lícules de moda, Taylor finalment va començar a fer documentals.

Com a cineasta, Taylor ha filmat a tot el món en 25 països com Argentina, Guatemala, Polònia, Itàlia, França, Chili, Alemanya i Albània. Ha dirigit entrevistes amb una sèrie de talents que inclouen expresidents, directors generals, líders mundials, artistes innovadors, autors best-sellers, astronautes i pensadors creatius. Fins avui, ha completat més de 150 curtmetratges, obres de moda, ballet i peces de ball i ha dirigit set documentals i dos curtmetratges.

El 2015, Taylor va escriure i dirigir Los Abandonados, un documental en espanyol sobre l’assassinat d’Alberto Nisman a l’Argentina. La pel·lícula va ajudar en el descarrilament del govern de Kristina Kirchner.

El 2020, Taylor va publicar Marcel Duchamp: The Art of The Possible, un documental de llarga durada sobre la vida i l’obra de Marcel Duchamp, explorant els fonaments crítics de l’art en els segles XX i XXI.

L’any passat, Taylor va dirigir un curtmetratge titulat Invisible Hand que explora la naturalesa de la memòria i la transferència dels records dels altres, i el trauma fisiològic de peatge que s’exerceix sobre la capacitat de recordar esdeveniments.

Taylor posseeix un conjunt d’habilitats cinematogràfiques que abasta tots els aspectes de la producció cinematogràfica, des del director de fotografia fins a l’editor. Li agrada estar “mans damunt” en tots els projectes de producció i agafarà la càmera ell mateix per aconseguir certes fotos. =

Actualment està treballant en un àlbum d’art-rock conceptual Arcadia Sky, així com un mock-u-mentary per acompanyar el llançament de l’àlbum i està en preproducció en un nou llargmetratge narratiu.

 

Gotham: The Fall and Rise of New York<br />
Matthew Taylor