fbpx

Seccions Oficials / Curtmetratges / Fantàstic

Awake

Awake – Francesco Paolo Cordaro, Andrea Cordaro (Estats Units, 2022)

Anglès, VOS
17:00

Sinopsi

Els agricultors, John i Betty, poden sentir que alguna cosa no va bé a la seva granja a la vall del riu Wallkill de Nova York. Se’ls molesta descobrir que la seva estimada vaca ha estat mutilada i els seus cultius han tornat a fer malbé, tot mentre algú (o alguna cosa) els persegueix sense arribar a l’abast. En una nit calorosa, quan la Betty no pot dormir, es dirigeix al seu teixit, un got de whisky i un discurs de ràdio presidencial sobre seguretat nacional. Però a fora hi ha algú. No pot despertar el seu marit, quan és consumida per la llum i segrestada. Es desperta en una camilla de l’hospital envoltada d’altres víctimes. Quan apareixen els homes de negre, el personal mèdic ho sap: aquesta víctima no és el vostre cas típic. Ella és precipitada a una cirurgia d’emergència on es transforma en un híbrid alienígena.

Directors

Andrea i Francesco Cordaro són els germans directors d’Awake. Junts dirigeixen Fusion Box Films, que fa més de 10 anys que funciona. Provenen de la vall del riu Wallkill, que es troba a la regió de la vall d’Hudson de Nova York.

Fills d’un pastisser italià, van crear el documental Cannoli, Traditions Around the Table. El projecte va ser finançat per una beca d’Anthony i Joe Russo i va guanyar el millor documental al Festival de curtmetratges de NYWIFT.

Com molts cineastes independents, els dos porten molts barrets.

Francesco Cordaro és productor, director, editor i director de fotografia. Va descobrir el seu amor pel cinema quan era adolescent: fent pel·lícules amb els seus amics amb una càmera de vídeo i treballant com a projeccionista al seu cinema local. La seva primera gran col·laboració seria com a productor del documental Aerodrome, guanyador del millor documental al Newport Beach Film Festival. Com a director trobaria més èxit. A l’espai de contingut de marca, va crear una pel·lícula per al Festival Internacional de Cinema de Greenwich amb Regis Philbin i Kathie Lee Gifford que s’emetria a The Today Show de la NBC. Francesco també va passar temps al món de l’agència de publicitat, treballant per a una agència propietat de Samsung. Allà va crear molts anuncis per a empreses com JBL, Ford, Subaru i Mark Levinson. Com a editor de Sony Music, va treballar en contingut de marca per a la marca de moda Marni protagonitzada per Future, així com en contingut per a Fenty amb la cantant Joy Crooks. També és director de fotografia de drons i va rodar les antenes de la pel·lícula Clean d’Adrian Brody, així com espots per a Kenneth Cole i Cadillac.

Andrea Cordaro és productora, directora, actriu i artista de veu en off. Va descobrir el seu amor per la narració al seu institut i al teatre local. Com a directora, va crear el pilot de Water Is Life per a l’emergent streamer Hudsy, que explora el llegat cultural del riu Hudson. La seva pel·lícula de terror The Nursery va ser produïda i filmada juntament amb Awake, en col·laboració amb Headless Horseman Haunted Attractions, considerada una de les principals atraccions embruixades d’Amèrica. Com a actriu, ha actuat a l’escenari del New York Live Arts Theatre d’Off Broadway, a la premiada comèdia “Gay. porno. màfia”. Cordaro ha prestat la seva veu a personatges de videojocs com Dorothea a Kiss of War i Cleo a Hidden Expedition. És membre orgullosa de NYWIFT, SAG AFTRA i AEA.

La nostra mare, Maria Cordaro, sovint es pot trobar als nostres plats dirigint la taula del servei d’artesania preparant un dinar memorable amb històries vergonyants de la infància.

Awake
Francesco Paolo Cordaro, Andrea Cordaro