fbpx

Jurat

Jurat de la X edició del Galacticat 2023

Macarena Gómez

Des que va debutar com a actriu fa més de 20 anys, Macarena Gómez ha participat en més de 80 pel·lícules, sèries de tv i obres de teatre. Ha rebut més de 50 premis i nominacions, entre ells 2 biznagas de plata al festival de Malaga ( millor actriu de curtmetratge i millor actriu secundària per la pel·lícula La Dama Boba) , el premi Ràdio nacional d’Espanya a tota la seva trajectòria, i una nominació al Goya com a millor actriu protagonista pel seu paper a Musarañas (2015). Porta 12 temporades a l’exitosa sèrie de tv “La que se avecina” i recentment ha protagonitzat la sèrie d’HBO “30 monedes” dirigida per Alex de La Iglesia, la segona temporada del qual està a punt d’estrenar-se. L’any passat també va protagonitzar la sèrie “Sagrada Familia”, dirigida per Manolo caro, una sèrie de Netflix que ha estat entre les top 10 a més de 50 països. Ha treballat també a les ordres de directors com Benito Zambrano ( Padre Coraje), Jose Luis Garci(Holmes i Watson) o Jaume Balagueró (Para entrar a vivir) entre d’altres. A Nerflix té pendent d’estrena la pel·lícula de terror “Deep Fear” a les ordres del director britànic Marcus Adams.

Alberto Vazquez

Alberto Vázquez (La Corunya, Espanya, 1980)

Director d’animació, il·lustrador i dibuixant. Els seus llibres i còmics han estat publicats a països com Espanya, França, Itàlia, Brasil o Corea i les seves il·lustracions han estat publicades a revistes i diaris de tot el món.
Ha escrit i dirigit curtmetratges d’animació com “Birdboy”, “Unicorn blood”, “Decorat” o “Homeless Home” basats en els seus còmics i ha realitzat dos llargmetratges. “Psiconautes” i “Unicorn Wars”.

Les seves obres han guanyat quatre vegades els Premis Goya (dues vegades millor pel·lícula d’animació i dues vegades millor curtmetratge d’animació) I han estat exhibides a prestigiosos festivals de tot el món com Cannes, EFA Awards, Toronto, Annecy, Clermond-Ferrand, Animafest Zagreb o Slamdance.

Roger Sàbat

Des del 2001 formo part de la organització del Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei, en el qual hi he desenvolupat tasques de programador de curtmetratges, responsable de performances, coordinador, i actualment president de l’associació. Així mateix també soc membre de la Federació Terror Arreu de Catalunya (TAC), que agrupa 14 festivals de gènere catalans i que un cop l’any atorga els Premis TAC als millors curts de terror i fantàstic de producció catalana. I finalment estic fent de secratari a la junta de Catalunya Film Festivals, la federació de festivals de cinema de Catalunya. Cinema a banda, sóc un apassionat de l’arròs i el Lego Technic.

Núria Rodríguez

nascuda a Barcelona, s’inicia com a actriu, es trasllada a Londres on troba l’oportunitat de col·laborar amb excel·lents professionals de món del Teatre. La seva experiència professional la duu a despertar l’interès per la direcció d’actors. Quan torna a Barcelona centre la seva activitat en la direcció d’actors i dirigeix i col·labora com a ajudant de direcció en diferents produccions teatrals. Des de 2001 es dedica a la direcció de càsting en el sector audiovisual, orientant-lo a la direcció de càsting de publicitat, televisió i cinema, fins a l’actualitat.
“Ja de petita contemplava els peus de la gent en passar, construint un personatge a través de les seves sabates”

www.genteconangel.com  /  @nuria.rodriguez.370

Eulàlia Iglesias Huix

Periodista i crítica especialitzada en cinema i audiovisuals. Professora associada de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona), on imparteix les assignatures de Teoria i Anàlisi del Cinema i la Televisió, i Corrents Estètics Contemporanis en Comunicació. Membre del consell de redacció de Caimán – Cuadernos de Cine, col·labora regularment en altres mitjans com el diari Ara, Fotogramas, Rockdelux, la revista Entreacte i Sensacine, entre d’altres. També ha publicat capítols en llibres col·lectius sobre cineastes com Rainer Werner Fassbinder, Muriel Box, Dorothy Arzner, Jacques Becker, M. Night Shyamalan, Bong Joon-ho, Joseph Losey, Francis Ford Coppola, Max Ophüls, Paul Schrader, Barber Schroeder, Hong Sang-soo, Claude Chabrol, Georges Franju i Larry Clark, entre d’altres. Assessora de programació del D’A – Festival Internacional de Cinema D’Autor de Barcelona i, fins aquest 2023, del Festival de Cine Europeo de Sevilla.