Seccions Oficials / Curtmetratges / Animació

MOTHER AND MILK

MOTHER AND MILK, d’Ami Lindholm (Finlàndia, 2019)

Sense diàlegs
10 min

Sinopsi

* Ami Lindholm té la missió de fer riure als pares cansats! Ella anima els pares a ser imperfectes i dir que sou prou bons com sou. El seu còmic Vauvakirja – “Baby Book” i el curtmetratge Mother and Milk mostren els millors i els pitjors moments de criança, d’una manera divertidíssima però commovedora. Lindholm ha dirigit animacions guardonades, per exemple The Irresistible Smile (2006) i animacions al documental Lumikko, The Little Snow animal dirigit per Miia Tervo (2009).

Lindholm va ser director d’episodis a Rovio Entertainment per als capítols 1 i 2 de la sèrie Angry Birds Stella Tv. A Ami li agrada crear grans moments amb un estil visual senzill. Amb el seu art, sempre vol animar i donar.

* Mother and Milk descriu el procés mental de convertir-se en pare, imaginat com una pel·lícula de catàstrofes. Quan neix el bebè, la nova mare ha de renunciar a la vida que coneixia. Una riuada de llet materna ho cobreix tot: la seva casa, la feina, els amics, la relació i una bona nit de son. Només després d’adonar-se que forma part de l’eterna cadena de generacions, la mare pot acceptar la situació i començar a viure la seva nova vida en família. L’humor de la pel·lícula és agut, però càlid, i el desastre es converteix en una nova acceptació del canvi. La pel·lícula parla de l’important tema de la lactància materna d’una manera divertidíssima i reconfortant. Tot i que els bebès són bonics, les situacions difícils, la privació del son i els sentiments negatius poden sorprendre.

MOTHER-AND-MILK-Ami-Lindholm
Ami-Lindholm-MOTHER-AND-MILK