Seccions Oficials / Curtmetratges / Animació

HAUNTED SWORDSMAN

HAUNTED SWORDSMAN​, de Kevin McTurk (Estats Units, 2019)

Anglès, VOSC
15 min

Sinopsi

* Kevin McTurk, artista professional d’efectes de criatures, director de fotografia, modelista i titellaire, treballa a la indústria dels efectes des de fa més de 20 anys. Llicenciat a la Pennsylvania State University i llicenciat en arts en producció cinematogràfica, Kevin es va traslladar a Los Angeles el 1992 i va començar la seva carrera en efectes especials de maquillatge als estudis Stan Winston, treballant a Batman Returns, Entrevista amb un vampir i Pel·lícules de Jurassic Park. Ha treballat per a moltes empreses d’efectes al llarg dels anys, incloses la botiga de criatures Jim Henson, Amalgamated Dynamics i Spectral Motion. Kevin també va treballar als estudis New Deal, on va participar en les captures d’efectes en miniatura de les pel·lícules de Martin Scorcese The Aviator, Shutter Island i Hugo.
El 2004, Kevin va ser contactat per Weta Workshop a Nova Zelanda i es va traslladar a Wellington per treballar a les pel·lícules King Kong, The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch, and the Wardrobe, i la comèdia sagnant Black Sheep (en la qual també va jugar la criatura Weresheep).
El 2011, Kevin va rebre una beca per projecte de la Fundació Jim Henson per realitzar el seu primer curtmetratge de titelles “La narrativa de Victor Karloch”. La pel·lícula es va representar a més de vint festivals internacionals i va guanyar el premi a la millor pel·lícula d’animació 2012 al Festival de Cinema DragonCon. La seva pel·lícula de seguiment, “The Mill at Calder’s End”, va ser el resultat d’una campanya de Kickstarter amb gran èxit i va tocar en festivals de cinema de tot el món. Aquesta pel·lícula ha guanyat diversos premis, incloent el Gran Premi del Jurat al millor curt d’animació al Festival Internacional de Cinema de Seattle, el Premi del Públic a la Millor Curtmetratge al H.P. Lovecraft Film Festival i el premi de terror clàssic Rondo Hatton al millor curtmetratge.

* En aquesta èpica pel·lícula de titelles feta a mà situada en un món de dimonis i fantasmes, un solitari samurai i el seu estrany company, un maleït cap tallat, busquen venjança en un món embruixat.

The Haunted Swordsman
Kevin McTurk