Seccions Oficials / Curtmetratges / Gènere lliure

EL GUARDIÁN

EL GUARDIÁN, de Héctor Fernández Cachón (Espanya, 2021)

Espanyol
5 min

Sinopsi

* Nascut en 1986 en El Bierzo (Lleó), Héctor Fernández Cachón desenvolupava els seus estudis cinematogràfics a l’Escola de Cinema i Televisió Setena Ars, on cursava la Diplomatura en Guió i Direcció de Cinema.
Habitual de treballs publicitaris i redactor de cinema en mitjans especialitzats, Héctor F. Cachón torna a acostar-se al món del curtmetratge després de peces com a “Nostàlgia”, “Tot està bé” o “Sola”. Amb “El Guardià”, el director i guionista aprofundeix en un univers creatiu carregat d’històries plenes d’emocions i personatges fàcilment recognoscibles, però amb àmplia riquesa de recursos narratius per a dotar a la peça d’una atmosfera turbadora.
“El guardià” és una aposta per una història d’alt contingut social, però des d’una perspectiva pròxima al la rondalla fosca. Tampoc falta algun tint de terror. Un conte centrat en les diferents perspectives des de les quals s’afronta la por i en la dificultat per a plantar cara a una amenaça quan sembla que no hi ha manera d’escapar d’ella.

* La vida de Paloma seria la que somia qualsevol. Té un fill encantador, un marit encantador i una casa preciosa al bosc. Tot podria ser perfecte, si no fos perquè Paloma viu amb por. Tema l’home amb qui comparteix la seva vida, un noi tan imprevisible com violent. El mateix home de qui un dia estava enamorada i que ara aterra la seva vida.

EL GUARDIÁN
Héctor Fernández Cachón