Seccions Paral·leles / Secció Focus Croàcia

Croàcia va formar part de Iugoslàvia fins a la seva independència, l’any 1992. La història del cinema croata neix a la dècada de 1940 i degut a la història del país, particularment convulsa i amb guerres recents que han quedat com un malson a la memòria col·lectiva d’Europa, el seu cinema s’ha vist fortament influenciat per les contínues evolucions polítiques i sotracs i conflictes bèl·lics i socials.

Aquesta evolució l’ha dotat d’un característic sentit de l’humor negre que ha servit moltes vegades per a explicar la seva pròpia història des d’una perspectiva més fàcil de pair pels propis croates.

En aquesta VIIª edició posem el focus en la història del cinema croata, recuperant dues pel·lícules clàssiques que representen amb particular bellesa i sentit de l’humor la història del país a la segona meitat del segle XX, i dues pel·lícules contemporànies, més properes al gènere del Festival i que mantenen encara el mateix esperit, en certa mesura, que les seves predecessores.

Esperem que les gaudiu i apreneu una mica més sobre els nostres veïns europeus.

Per la nostra part, seguirem posant el focus en les cinematografies dels diferents països del món per a aprendre a llegir la humanitat cada vegada una mica més i millor.

Živio kino!