Talent Convidat a la passada edició, VI Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent – Galacticat

KARRA ELEJALDERecollí el Primer Premi honorífic Pepe Mediavilla i presidí la projecció de ACCIÓN MUTANTE

Carlos Elejalde Garay, conegut com a Karra Elejalde (Vitòria, Àlaba, 10 d’octubre de 1960) és un actor, director de cine i guionista basc.
És conegut especialment per les seves participacions a Acción Mutante, Airbag i Ocho apellidos vascos, ha fundat grups de teatre, ha escrit cançons per Hertzainak i Korroskada, ha fet nombrosos monòlegs, i ha participat en diverses pel·lícules com Alas de mariposa i La madre muerta, de Juanma Bajo Ulloa, Vacas i Tierra, de Julio Medem, Días contados, d’Imanol Uribe, Salto al vacío, de Daniel Calparsoro, La pistola de mi hermano, de Ray Loriga, Els sense nom, de Jaume Balagueró, Los cronocrímenes, de Nacho Vigalondo, i También la lluvia d’Icíar Bollaín i 100 metros de Marcel Barrena. Com a director ha realitzat Año Mariano amb Fernando Guillén Cuervo i Torapia.
Premis
  • 2010 Goya al millor actor secundari per También la lluvia
  • 2014 Goya al millor actor secundari per Ocho apellidos vascos

MÒNICA GARCÍA MASSAGUÉMembre del Jurat del IIIr GalactiCURT

Sots-directora de la Fundació Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, el més important del món en aquesta temàtica i el segon certamen cinematogràfic de l’Estat espanyol per la seva dimensió. Fa 15 anys que treballa en comunicació i, especialment, en àrees relacionades amb el protocol i l’organització d’actes. Va ser cap de protocol de la conselleria DURSI (Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació) de la Generalitat de Catalunya i també va tenir l’oportunitat de ser membre del claustre fundador de l’Escola Internacional de Protocol a Catalunya. Actualment imparteix classes de protocol empresarial en màsters universitaris i gestió i organització d’esdeveniments; a més de co-dirigir el màster Cinema Fantàstic i Ficció Contemporània a la UOC. És autora de diversos llibres de divulgació: Saber ser, saber estar. Claus del protocol en els nostres dies; Història dels bordells; etc.
S’ha encarregat de decidir el palmarès de la Secció SciFi del 3r GalactiCURT.

CRISTINA BRONDOMembre del Jurat del IIIr GalactiCURT

Es va donar a conèixer al públic amb només 16 anys pel seu personatge a la sèrie de Televisió de Catalunya, Poblenou. El 2003 va aparèixer també a la sèrie 16 dobles. Va estudiar a l’escola d’actors Nancy Tuñón.
Va debutar al cinema a La camisa de la serpiente d’Antonio Pérez Canet i també ha aparegut a El far de Manuel Balaguer, a Entre las piernas i a Lola vende cá. També va participar en la pel·lícula internacional Una casa de bojos, de Cédric a Hipnos, Perdona si te llamo amor, Penumbra,  18 comidas, Body Armour,  ¿Y tú quién eres?, Mola ser malo o Las muñecas rusas.
S’ha encarregat de decidir el palmarès de la Secció Terror del 3r GalactiCURT.

ANNA SOLANASMembre del Jurat del IIIr GalactiCURT

Anna Solanas treballa en el món de l’animació stop motion des de fa  més de 15 anys, mà a mà amb Marc Riba. Junts han rodat 12 curtmetratges que han estat seleccionats en més de 1000 festivals de tot el món, guanyant més de 150 premis internacionals.
Els dos directors han aconseguit un estil propi, que retrata un món ple d’inadaptats i rebels. Presten especial atenció al complex i contradictori univers habitat pels nens, on la innocència, la imaginació i l’enginy romanen íntimament entrellaçats amb la crueltat, l’egoisme i la petita obsessió. El tema de la sexualitat també destaca en el seu treball, sempre present en les nostres vides i també en la dels nens, des d’una edat molt primerenca.
S’ha encarregat de decidir el palmarès de la Secció Animació del 3r GalactiCURT.

ALFONS GORINAMembre del Jurat del IIIr GalactiCURT

Alfons Gorina, periodista cinematogràfic, crític, redactor i coordinador del programa “La finestra indiscreta” de Catalunya Ràdio des de fa 11 anys.
S’ha encarregat de decidir el palmarès de la Secció Gènere Lliure del 3r GalactiCURT.

MIKE HOSTENCH

Sots-director del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges
Mike va néixer i viu a Barcelona, tot i que va passar la seva primera infància a Carolina del Sud (EUA) i va viure i treballar a Londres, Regne Unit, durant els anys noranta. La seva carrera professional sempre ha estat relacionada amb la indústria cinematogràfica; primer en comerç i distribució, treballant per a empreses com Virgin i la seva, Gorgon Video. Des del 2002, Mike ha combinat la seva posició com a sots-director del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges de Catalunya amb guions i producció i distribució de pel·lícules. També ha estat analista de guions per a diverses empreses de producció i distribució i participa en nombrosos laboratoris de projectes de cinema i en mercats de coproducció com a assessor i assessor. Mike ha escrit diversos guions de llargmetratge, 3 d’ells amb distribució teatral, de vídeo a casa i digital a tot el món.També ha escrit quatre llibres sobre pel·lícules asiàtiques i de terror, diversos capítols de llibres col·lectius sobre pel·lícules i contribueix constantment a revistes i llocs web de pel·lícules.

DIEGO LÓPEZ

Director de la Secció Brigadoon del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges
Diego López és membre de la comissió de programació del Festival de Cine de Sitges, dirigit a l’espai Brigadoon, i ha estat membre de l’exposició sobre els 50 anys del certamen a la Filmoteca de Catalunya i al Reial Cercle Artístic. A més, he codirigit el documental Herederos de la bestia i és el màxim responsable del fanzine de terror El Buque Maldito.