THE HOLE IN THE GROUND

Divendres 7 – 21:30h – Sala A – Compra la teva entrada

Diumenge 9 – 20:30h – Sala B – Compra la teva entrada

Una nit, el fill més jove de la Sarah (Seana Kerslake) desapareix dins l’espessor del bosc que hi ha darrere de la seva casa rural.
Encara que sembla ser la mateixa persona quan torna a casa, el seu comportament comença a ser cada vegada més estrany.
Aviat, la Sarah descobreix que pot ser que el nen que ha tornat no sigui el seu fill …

La cinta és l’òpera prima del director irlandès Lee Cronin i ha estat produïda per la prestigiosa productora de cinema de terror .

Després de la seva estrena mundial a la Secció midnight del Festival de Sundance i l’èxit de públic que va comportar, el film va recollir el premi FANT 2019 a la Millor Pel·lícula en la passada edició, la 25a del Festival de Cinema Fantàstic de Bilbao. La cinta tindrà la seva estrena comercial a les sales catalanes dues setmanes després de les projeccions al GALACTICAT.

“Un debut impressionant (…) Sempre és benvinguda una pel·lícula de terror que construeix el seu misteri a través de les idees i dels personatges”. Noel Murray, Los Angeles Times.

POSTER THE HOLE IN THE GROUND

ENDZEIT: EVER AFTER

Dissabte 8 – 00:00h – Sala B – Compra la teva entrada

Una pandèmia viral de morts vivents ha arrasat tot Alemanya excepte dues ciutats. Dos supervivents, Vivi (Gro Swantje Kohlhof) i Maja (Maja Lehrer) aconsegueixen pujar al tren que els ha de portar al refugi en el qual suposadament podran refer les seves
vides. No obstant això, el tren s’atura a mig camí deixant-les exposades en l’anomenat “cor verd” d’Alemanya, Thuringia, de manera que no els queda altre remei que seguir avançant a peu.
Pel camí forgen un vincle que es converteix en la seva millor arma per intentar sobreviure al caos en què es veuen immerses.

Aquest és el segon llargmetratge de la directora sueca Carolina Hellsgärd i ha estat realitzat, gairebé en la seva totalitat, per un equip format íntegrament per dones.

La cinta va ser nominada a Millor Pel·lícula a la passada edició del Festival Achtung Berlin.

“Un divertit i ombrívol conte de fades que entra com una alenada d’aire fresc al gènere dels morts vivents.”” Stephen Dalton, The Hollywood Reporter.

poster endzeit

HANNA’S HOMECOMING

Dissabte 8 – 16:00h – Sala A – Compra la teva entrada

Després de tres anys a l’internat, Hanna torna al seu petit poble per ajudar el pare a la carnisseria durant les vacances. Aviat aprèn que no és benvinguda. Tothom recorda la terrible notícia de la mort de sa mare, seguida pel descobriment de tres morts al pantà. La
superstició sobrevola el poble i tothom creu que la seva mare era una bruixa i que va ser la causant de les morts. Mentre lluita per fer amics, coneix una noia extravertida de la ciutat, l’Eva. Pensant que finalment ha trobat una amiga, comencen a passar accidents aterridors al seu voltant … al mateix temps que creixen la seva confiança i el seu “poder” …

Òpera prima de la directora alemanya Esther Bialas, la pel·lícula ha estat nominada a Millor Pel·lícula estrangera al Method Fest de Beverly Hills de California.

La cinta s’ha pogut veure a l’Internationale Hofer Filmtage 2018, al Nordische Filmtage Lübeck 2018, al Filmfest Biberach, a l’Exground Filmfest, al Los Angeles Women’s International Film Festival 2019, i al The Method Fest Independent Film Festival Los Angeles 2019.

POSTER HANNA'S HOMECOMING

THE FUNERAL

Diumenge 9 – 17:45h – Sala B – Compra la teva entrada

La jove model Zhong Tonghui tenia vuit anys quan va ser testimoni del suïcidi de la seva mare i aquest malson encara la turmenta. Un dia, Tonghui rep una misteriosa invitació al funeral de la seva rica tia, que no tenia fills, i amb qui feia molt de temps que no hi tenia relació. Tonhui accepta assistir al funeral per simpatia. En arribar a la mansió coneix en Li Baile, que també havia estat convidat a assistir al funeral.
Durant unes nits els malsons es repeteixen i comencen a succeir coses extranyes a la casa. El guardià de la llar cuida d’ells, però sembla que hi ha alguna cosa que els amaguen. De fet, juraria que la seva tia morta encara és ben viva, tancada a la seva habitació…

Òpera prima de la directora xinesa Qiu Yujie, graduada a la Beijing Film Academy. Qiu és escriptora independent i treballa amb molts directors xinesos ben coneguts com Chen Kuo-fu, Lou Ye i Li Yu. La seva última pel·lícula és “The Shadow Play” dirigida per Lou Ye.

La cinta es podrà veure per primera vegada a tot el món, a la mateixavegada, al Festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent a Tèrrega GALACTICAT i al Portland Horror Film Festival, que se celebra a Oregon, els EEUU, a les mateixes dates.

Poster 6e12a766e0-poster

LUZ

Diumenge 9 – 19:15h – Sala B – Compra la teva entrada

Luz ha anat a parar a comissaria, però el pitjor és que un dimoni corre lliure, que està obsessionat per ella i que ha aconseguit ficar-se al cos del psicòleg de la policia. Quan aquest hipnotitzi Luz, farà que ella se submergeixi en els seus records, fins a les hores prèvies a la seva arribada a comissaria, iniciant així un viatge fascinant i sensorial cap al cinema de terror dels setanta.

Òpera prima de Tilman Singer que ha passat per la Berlinale i pel Festival de Sitges. La cinta a guanyat el premi a Millor Pel·lícula a l’Austin Fantastic Fest, al Brooklyn Horror Film Festival, al Film Festival, al Fantastic Fest, al Milan Film Festival i ha estat nominada a Neuchatel, a Lisboa…

“Les idees que presenta no són revolucionàries, però el seu aspecte visual hauria de quedar-marcat en la teva retina durant un temps (…) No és només un èxit, sinó també una cinta madura i reflexiva (…) Puntuació: •••• ½ (4,5 sobre 5)”. Daniel Kurland, Bloody Disgusting

LUZ_POSTER_Web_Size

TUMBBAD

Dissabte 8 – 11:45h – Sala B – Compra la teva entrada

L’Índia, al segle XIX. Vinayak és el fill bastard del cacic d’un poble decrèpit anomenat Tumbbad. El jove està obsessionat per trobar un mític tresor enterrat a les proximitats de la vila; la cerca el durà a conèixer bruixes i déus caiguts, en un relat èpic i fabulós que s’expandeix al llarg de les dècades.

Aquesta obra onírica co-dirigida per Rahil Anil Barve & Adesh Prasad ha passat pels millors Festivals de gènere internacionals i ha recollit multitud de premis, com per exemple Millor Pel·lícula a la Secció Focus Asia i Millor cinematografia a la Secció Oficial Fantàstic al Festival de Sitges. També ha estat nominada o galardonada als Asian Film Awards, als Filmfare Awards, a el Gouna International Film Festival, als Screen Awards i als Zee Cine Awards.

“És un cop d’ull fascinant a la cultura hindú que utilitza l’avarícia com una temàtica universal per fer-la rellevant per a tots els públics (…) De bella factura, et fa venir esgarrifançes (…) Puntuació: •••• (4 sobre 5)”. Trace Thurman: Bloody Disgusting

tumbbad-poster

MORTO NÄO FALA (THE NIGHTSHIFTER)

Diumenge 9 – 16:00h – Sala A – Compra la teva entrada

Stênio fa les guàrdies nocturnes al dipòsit de cadàvers d’una gran i violenta ciutat, una feina que pot semblar molt solitària… no és així en el seu cas: ell té el do de comunicar-se amb els morts. Quan les confidències que sent del més enllà revelin secrets de la seva pròpia vida, Stênio desencadenarà una maledicció que pot posar en perill la seva gent més propera.

“Morto Näo Fala” que així és com es diu la pel·lícula en portugués, va ser nominada a Millor Pel·lícula a la Secció Oficial Fantàstic de la passada edició del Festival de Sitges. També va ser seleccionada al BFI London Film Festival, a l’Etrange Festival, a l’International Film Festival de Rotterdam i al Fantasia.

“La tensió és constant. El director Dennison Ramalho ens ofereix cadàvers, tombes obertes i altres horrors menys coneguts, però també hi podem trobar una lectura diferent, en la què els problemes de Stênio són només una manifestació d’un malestar cultural molt més profund”. Jennie Kermode, Eye for Film .

POSTER THE NIGHTSHIFTER

ZAUBERER –

Dissabte 8 – 22:00h – Sala A

AMB LA PRESÈNCIA DEL DIRECTOR, SEBASTIAN BRAUNEIS

Compra la teva entrada

Dilluns 10 – 19:00h – Sala B – Compra la teva entrada

Zauberer és un thriller.
Zauberer és un conte de fades.
Un viatge bell i fascinant a través de múltiples nivells emocionals i psicològics. En aquesta història extraordinària, impulsada per la innocència, el desig, el pensament màgic i la manipulació, els destins dels protagonistes es vinculen irrevocablement entre ells.

Zauberer és el primer llarmetratge de Sebastian Brauneis, un experimentat realitzador austríac de ficció amb anys d’experiència a la televisió en diverses sèries i tv-movies.

El film es va endur el guardó a Millor Pel·lícula a l’Underground Film Festival de Liguria, Italia i el Premi Especial del Jurat al Thomas Pluch Drehbuch Preis de Ganz, Austria. També va ser nominada a la Secció Descobertes del Festival Internacional de cinema de Varsòvia i ha estat seleccionada a diversos Festivals d’arreu del món.

Serà la primera vegada que es projecta a un Festival de l’Estat Espanyol.

Poster_A1_Zauberer

THE VERY LAST DAY

Dissabte 8 – 10:00h – Sala A – Compra la teva entrada

Un escriptor de best-sellers és seduït i després segrestat per una admiradora que l’acusa de violar-la fa 20 anys i explotar la seva tragèdia personal com a argument del seu darrer llibre. Mentre l’autor insisteix que la seva novel·la és estrictament una obra de ficció, la dona tracta implacablement d’arrancar-li una confessió.

Òpera prima de Cédric Jouarie, la pel·lícula està basada en una seua experiència personal que el va marcar de jove, quan aquell qui ell creia un mentor i amic, respectat escriptor per altra banda, va abusar d’ell sexualment. L’obra es va endur el Premi a Millor Pel·lícula al Diamond Film Awards i al Retro Avant-Garde Film Festival on, a més, Cédric va ser reconegut com a Millor Director.

La cinta s’ha pogut veure a més al Festival RAGFF de Venezia 2018, al Diorama International Film Festival de New Dehli, al HorrorHound Weekend Film Festival de Cincinnati, al Marietta International Film Festival, al Colortape International Film Festival de Brisbane, a l’Apulia Web Fest i alRamsgate International Film & TV Festival d’anglaterra.

Serà la primera vegada que es projecta a un Festival de l’Estat Espanyol.

POSTER THE VERY LAST DAY

FLESH CITY

Diumenge 9 – 16:00h – Sala B – Compra la teva entrada

FLESH CITY és un lloc hostil, però té grans clubs … on no només pulsen els ritmes. En un d’aquests temples de ball, ubicats en un lloc industrial abandonat, Vyren es posa en contacte amb Loquette. Exploren el baix ventre del lloc i cauen en la trampa del professor Yagov, el científic boig que viu de les víctimes de la moda perdudes i drogades. Mentre els introdueix en un món de mutacions i caos, tota la ciutat es contagia. Aviat tots els usuaris de FLESH CITY estaran connectats … a través d’un enllaç de carn.

“FLESH CITY és un cavall de Troia. Comença com una pel·lícula de gènere, però a poc a poc descarrila per a manipular la ment del públic. Us adonareu que vosaltres mateixos sou la veritable víctima del misteriós personatge del científic boig. Després del final intensament visual només es pot preguntar fins a quin punt el cervell ha estat alterat i amb quina finalitat. És difícil de desfer-se de la sensació que algú t’ha rentat el cervell.”

L’Obra de Thorsten Fleisch, a cavall entre la psicodèlia i els slashers dels anys 90, ha estat nominada a l’Insólito Festival de Cine de Terror y Fantasía i seleccionada al Fixion Fest de Chile, al Horror Hotel de Cleveland o al BUT Film Festival de Breda entre altres. Serà la primera vegada que es projecta a un Festival de l’Estat Espanyol.

FLESH_CITY13

SECRECY

Dissabte 8 – 12:15h – Sala A – Compra la teva entrada

Dues famílies. Un secret. Una venjança implacable.
La vida d’un metge reeixit s’ha trencat per un tràgic accident.
Un secret ben conservat surt a la llum. Ell persegueix a l’home que va destruir la seva vida i recupera el que és seu.

El doctor Nils Pein ha aconseguit tot el que es pot desitjar. És un metge pròsper i acomodat. Juntament amb la seva esposa Eva Pein té una filla adorable. No obstant això, darrere de la façana perfecta, el guix es desfà.
Una pèrdua tràgica sacseja el món i el fa descobrir un secret fosc …

La cinta va guanyar el premi a Millor pel·lícula de baix pressupost al Berlin Independent Film Festival, el Premi a Millor Pel·lícula Independent al Festigious Los Angeles, Millor Pel·lícula de Terror a l’Oniros Film Awards i altres premis d’acting i tècnics al Weekend of Fear, Gold Movie Awards, Rome Independent Prisma Awards, New York Film Awards i al The Lift-Off Sessions.

Serà la primera vegada que es projecta a un Festival de l’Estat Espanyol.

Secrecy_A1_WEB

THE PERCEPTION

Dissabte 8 – 10:00h – Sala B – Compra la teva entrada

En Richard (Jon Wright), un novel·lista poc inspirat que pateix de deliris paranoics, sospita que la seva jove i bella esposa, Haley (Sandi Gardner), té una aventura. Contracta en Matt (Nick Bateman) per confirmar les seves sospites, però el pla va molt malament. A mesura que es desenvolupa la trama de torsió, la línia entre la realitat i el somni comença a desdibuixar-se; només Nick (Eric Roberts), el vell amic i agent de Richard, és allà per ajudar-lo a no perdre el cap.

Jensen Noen és un jove i prolífic director ucanià que amb poc més de 30 anys ha produït una llarga llista de títols entre curtmetratges i tv movies.
Aquest, però, és el seu primer llargmetratge per a la pantalla gran i, en pocs mesos ha cultivat una vintena de premis i 11 nominacions a Festivals com els Care Awards, CKF International Film Festival, Flathead Lake International Cinemafest, Fusion Film Festival, International Thai Film Festival, Mediterranean Film Festival Cannes, Oniros Film Awards, Pitch to Screen Film Awards, Prince of Prestige Academy Award o als South Film and Arts Academy Festival.

Serà la primera vegada que es projecta a un Festival de l’Estat Espanyol.

THE PERCEPTION POSTER@._V1_SX666_CR0,0,666,999_AL_

BELZEBUTH

Dissabte 8 – 00:00h – Sala A – Compra la teva entrada

Hi ha hagut una massacre infantil en una escola pública de la frontera entre Mèxic i els Estats Units. L’agent Emanuel Ritter és l’encarregat de la investigació, però abans de resoldre el cas s’haurà d’enfrontar als seus propis conflictes de fè i bregar així amb una força sobrenatural anomenada Belzebuth.

Emilio Portes signa el seu quart film, el primer de terror després d’haver dirigit dues comèdies i documentals, amb mestria i tècnica. A través d’un viatge inhòspit pel sub-món del Mèxic més polsós i fosc, ens endinsa en una història de creences i fe en la que ningú resulta estar fora de perill.

“La proposta de Portes implica, sense cap dubte, una bona manufactura, un guió sòlid que no deixa anar a l’espectador al llarg de 114 minuts i unes actuacions memorables per part dels involucrats.”Lucero Calderón: Diari Excélsior.

“Emilio Portes presenta un film sobre possessions i exorcismes que tésolvència narrativa i que aconsegueix associar allò que és sinistre en el comportament humà, amb allò sinistre del món paranormal”. Javier Pérez, Cine Premiere.

poster belzebuth

AFTER THE LETHARGY – AMB LA PRESÈNCIA DEL SEU DIRECTOR, MARC CARRETÉ

Dissabte 8 – 22:30h – Sala B – Compra la teva entrada

La Sara (Andrea Guasch) viatja al lloc on es va produir un dels contactes més extraordinaris amb extraterrestres de la història. Un guarda forestal (Joe Manjón) i un vilatà sinistre (Ramon Canals) acompanyen la noia, ajudant-la a superar els perills que comporta la natura. Tanmateix, malgrat les bones intencions, aviat seran atacats per una criatura que viu a les profunditats del bosc, i es veuràn obligats a refugiar-se en una antiga caserna abandonada.

La pel·lícula de Marc Carreté s’ha pogut veure a festivals de tot el món, alguns de tant importants com el Fantaspoa de Porto Alegre, el Macabro Film Fest de Mèxic, el Berlin SciFi, el FANT de Bilbao, el SciFi de Londres i a casa nostra al Terror Molins i al Sant Cugat Fantàstic. Ara aterra al Galacticat i la projecció comptarà amb la presència del seu director per a presentar-la i respondre les questions del públic.

No us la perdeu!

Poster 6bbd409c9a-poster

ANUNNAKI, THE FALLEN OF THE SKY – AMB LA PRESÈNCIA DELS ACTORS DANI BERNABÉ I SUSANA PLANA

Dissabte 8 – 20:15h – Sala B – Compra la teva entrada

ANUNNAKI “Els caiguts del cel” és una pel·lícula que utilitza diferents subgèneres: fantàstica, acció i ciència-ficció que fa honor a l’esperit de les pel·lícules i series de sèrie Z de terror indie durant la dècada del 80/90, barrejant un pseudo-vampir amb les teories de la conspiració d’un nou ordre mundial establert per éssers extraterrestres.

La Claudia i la Victoria es troben immerses en l’actualitat en una autèntica guerra de poder entre dos clans d’éssers Anunnas que han estat lluitant des de fa segles des que els seus llinatges extraterrestres es van establir a Sumeria fa més de 5.000 anys.

Les famílies reptilianes d’Uruk i Kishar es nodreixen principalment del sofriment dels éssers humans i també de la seva sang, tot i que al llarg dels segles s’han pogut adaptar físicament a la nostra aparença per passar completament desapercebuts … davant dels nostres ulls.

Segons els mateixos directors, Anunnaki és “un homenatge a aquells films que ens van oferir molts bons moments fa tres dècades”. També, però, destaquen que, rere les lluites d’espases, els trets amb armes de foc, les mossegades o les puntades de peu i arts marcials, hi ha una certa crítica social latent. “Directament o indirectament els Anunnaki poden ser perfectament els actuals banquers, empresaris o polítics que mouen els fils de les societats modernes del mal anomenat primer món.” Jordi Camps, El Punt Avui.

La projecció comptarà amb la presència del seu productor i actor i amb la de l’actriu protagonista per a presentar-la i respondre les questions del públic.

No us la perdeu!

Poster 56e69aa25a-poster

H0US3

Dissabte 8 – 18:15h – Sala B – Compra la teva entrada

Nou prometedors actors protagonitzen aquesta original història que barreja les noves tecnologies i la ciència ficció, en què un grup d’antics companys informàtics de la Universitat i les seves parelles queden per sopar i veure’s després de diversos anys.

Durant el sopar, un d’ells els confessa haver desxifrat un dels arxius més secrets d’Internet i els ensenya una aplicació de realitat augmentada que ha trobat dins. A l’intentar modificar-la entre tots, desencadenaran una sèrie de conflictes i esdeveniments amb conseqüències inesperades que aniran empitjorant a cada moment.

La cinta de Manolo Munguia, òper prima, ha estat selecionada i premiada al Calella Film Festival, Al Festival de Piélagos, al Craft Film Fest, al Festival de cine europeu de Murcia, a l’Algeciras Fantástika i al Festival de cine fantástico de Torremolinos.

La projecció comptarà amb la presència del seu director per a presentar-la i respondre les questions del públic.

No us la perdeu!

POSTER H0US3

LA COSA

Diumenge 9 – 12:00h – Sala B – ENTRADA GRATUITA

En una estació experimental de l’Antàrtida, un equip d’investigadors descobreix un ens estrany vingut de l’espai, que segons tots els indicis ha estat enterrat a la neu durant més de 100.000 anys.

Al descongelar-se, experimenta una metamorfosi sorprenent … (FILMAFFINITY)

MV5BNDcyZmFjY2YtN2I1OC00MzU3LWIzZGEtZDA5N2VlNDJjYWI3L2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNTAyODkwOQ@@._V1_

ACCIÓN MUTANTE – AMB LA PRESÈNCIA DE L’ACTOR KARRA ELEJALDE

Dissabte 8 – 20:15h – Sala A – ENTRADA GRATUITA

Bilbao, any 2012.

Una estranya banda terrorista, “Acción Mutante”, sembra el terror al país. Està formada per éssers deformes que pretenen venjar-se dels rics i guapos. El cervell del grup és el malvat Ramon, un ésser sense escrúpols. La banda planeja el segrest de la filla d’un conegut industrial, durant un casament … (FILMAFFINITY)

MV5BNjZiMmEyNzUtNjFkYi00NWVkLTg2MDAtMDNlZDE5ZTE4YWNiXkEyXkFqcGdeQXVyNjU3NDczNzE@._V1_

GREMLINS

Diumenge 9 – 11:45h – Sala A – ENTRADA GRATUITA

Rand (Hoyt Axton) és un viatjant que un dia regala al seu fill Billy (Zach Galligan) una tendra i estranya criatura, un mogwai.

L’innocent regal, però, serà l’origen de tota una onada de gamberrades i malifetes en un petit poble d’Estats Units.

Tot comença quan són infringides, una per una, les tres regles bàsiques que s’han de seguir per tenir cura d’un mogwai: no donar-li de menjar després de mitjanit, no mullar-lo i evitar que li doni la llum del sol. (FILMAFFINITY)

gremlins-poster-de-cine-y-series-84-x-59-cm-D_NQ_NP_748116-MLA25920270816_082017-F

ALIEN, EL OCTAVO PASAJERO

Diumenge 9 – 20:45h – Sala B – ENTRADA GRATUITA

De retorn a la Terra, la nau de càrrega Nostromo interromp el seu viatge i desperta als seus set tripulants.

L’ordinador central, MARE, ha detectat la misteriosa transmissió d’una forma de vida desconeguda, procedent d’un planeta proper aparentment deshabitat.

La nau es dirigeix llavors a l’estrany planeta per investigar l’origen de la comunicació. (FILMAFFINITY)

MV5BMmQ2MmU3NzktZjAxOC00ZDZhLTk4YzEtMDMyMzcxY2IwMDAyXkEyXkFqcGdeQXVyNzkwMjQ5NzM@._V1_

X-MEN: FÉNIX OSCURA

Divendres 7 – 22:15h – Sala B – Compra la teva entrada

Dissabte 8 – 18:00h – Sala A / 16:00h – Sala B – Compra la teva entrada

Diumenge 9 – 18:15h – Sala A – Compra la teva entrada

Dilluns 10 – 19:15h / 22:15h – Sala A (dia de l’espectador a 4,90€)Compra la teva entrada

A X-MEN: FÉNIX OSCURA, els X-MEN s’enfronten al seu enemic més formidable i poderós: un dels seus membres, Jean Grey. Durant una missió de rescat en l’espai, Jean gairebé mor quan l’ataca una misteriosa força còsmica. Quan torna a casa, aquesta força no només l’ha fet infinitament més poderosa, sinó també molt més inestable. Mentre lluita amb l’entitat que habita al seu interior, Jean deslliga els seus poders de formes que no pot controlar ni comprendre. Jean cau en una espiral fora de control fent mal a aquells que més estima i comença a destruir els llaços que mantenen units als X-Men. Mentre la seva família s’enfonsa, han de trobar la forma d’unir-se, no només per salvar l’ànima de Jean, sinó també per salvar el planeta d’uns extraterrestres que volen transformar aquesta força en una arma i conquerir la galàxia. (FILMAFFINITY)

x_men_dark_phoenix-584760870-large