Tercer concurs de Cosplay de la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent

3R GALACTICONnet
GALACTICON 2019

QUE ÉS EL COSPLAY?

El cosplay és una moda representativa en la que els participants es disfressen per a representar un personatge o un concepte. Les fonts d’inspiració favorites són el còmic, el cinema, el manga, l’anime i els videojocs. Els participants en aquesta mena d’esdeveniments s’anomenen Cosplayers.
En què consisteix el GalactiCON?
En un concurs de Cosplay, els participants s’enfronten entre ells, de manera individual o en grup, davant de la mirada crítica d’un jurat especialitzat; Aquest any el leit-motive de la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent – GALACTICAT és ALIEN, EL OCTAVO PASAJERO, La pel·lícula de ciència ficció dirigida per Ridley Scott, i de manera específica, el PODER FEMENÍ DE LES PROTAGONÍSTES DEL CINEMA FANTÀSTIC.
La dinàmica del concurs consisteix en una passarel·la en la que els participants desfilen sobre un escenari per lluir el seu treball. El jurat, composat per cosplayers convidats i/o guanyadors d’edicions anteriors, avaluarà els treballs durant el mateix dia. Els guanyadors es donaran a conèixer en acabar la passarel·la i després d’un temps apropiat per al jurat i per als participants de, com a màxim, una hora.
Bases de participació:
•El concurs es realitzarà el diumenge 9 de juny a les 16:00h a l’Ateneu de Tàrrega.
• Els cosplayers hauran de ser a l’espai del concurs a les 13:00h per a una primera avaluació del jurat.>
• Les inscripcions son Online. Per a participar a la tercera edició, ompliu el següent FORMULARI d’INSCRIPCIÓ
• Les inscripcions són limitades a 40 participants. Un cop finalitzades les inscripcions, els següents inscrits entraran a reserva per ordre d’inscripció.
• La confirmació al concurs s’enviarà per e-mail el més aviat possible desprès de fer la inscripció.
• L’últim dia del període d’inscripció és el 3 de juny de 2019.
• Si participes al concurs de cosplay tens l’entrada gratis al Galacticat durant tot el cap de setmana. De divendres a diumenge.
• Els participants, si ho desitgen tenen allotjament disponible des de divendres 7 de juny (a partir de les 20:00h) a diumenge 9 de juny (fins a les 20:00h) a l’Alberg de Tàrrega. Les places són limitades. Per poder reservar l’allotjament, totalment GRATUÏT, ho heu de fer des de la mateixa pàgina d’inscripció. Cada cosplayer pot portar un ajudant que també tindrà l’allotjament gratuït. L’allotjament disposa de dutxes i banys grans; a mes té una petita cuina amb microones, nevera, una pica i una petita vitro, tot i que us aconsellem no cuinar i gaudir dels magnífics restaurants de Tàrrega!
• El cosplay pot ser de qualsevol temàtica, videojoc, còmic, manga, de fan arts, genderbenders, etc…, sempre i quan porteu una foto de referencia. Aquesta es pot ensenyar amb el mòbil, i si en teniu més d’una millor (la podeu imprimir però el planeta us agrairà que no ho feu)
• Pot participar un cosplayer amb el cosplay que ha fet una altra persona però han d’assistir tots dos al concurs i en cas de que guanyessin, guanyarien com a grup.
• La revisió durarà un màxim de 3 min.
• Si el cosplay ha estat realitzat per una altra persona, en al seva totalitat o una de les parts, el jurat ho ha de saber amb anterioritat o durant la revisió. Es permetrà pujar a l’escenari amb un cosplay comprat, però el participant no optarà a premi.
• Les fotos preses per la organització de l’esdeveniment queden a disposició del Galacticat per a fer difusió de l’esdeveniment a través de la web i les XXSS.
• Després del concurs el jurat serà a disposició dels participants per a oferir consells, però l’organització no acceptarà que es realitzi cap queixa sobre la decisió del mateix. No es toleraran sota cap concepte actituds o missatges agressius o que faltin al respecte a cap membre de l’organització de manera concreta ni a cap raça, col·lectiu, gènere o ideal de manera genèrica. Qualsevol participant que falti a aquesta norma de comportament serà expulsat immediatament del concurs i de l’allotjament.
• Els cosplayers participants al concurs tindran l’allotjament gratuït i l’entrada lliure a totes les activitats del Festival, projeccions incloses, els ajudants tindran l’allotjament gratuït i un descompte del 50% sobre totes les activitats del Festival. Si voleu gaudir d’aquesta oferta, feu-nos-ho saber amb antel·lació per a poder-vos acreditar degudament.
Criteris a avaluar:
• Que el cosplay estigui realitzat com a mínim en un 80% pel cosplayer participant.
• El resultat visual final.
• La semblança al personatge escollit.
• Es valorarà la diversitat de material utilitzats, sempre i quan resultin positius per al treball final.
• La qualitat dels acabats de confecció, és a dir, si porta forro o no, si te algun fil penjant, si ha acabat cosit fins al mínim detall.
• Qualitat dels acabats d’armadura, és a dir, que els acabats siguin llisos, que no es noti el porus del material, que no es vegin trossos de cola mal posada…
• Pintura, que la pintura no sigui molt plana, tingui detalls, no faltin trossos sense pintar…
• Aquest concurs valora la capacitat creativa dels participants i la seva destresa en la confecció d’un equipament, NO EL SEU FÍSIC, de manera que l’aspecte físic dels Cosplayers no condicionarà de cap manera el resultat final del concurs.
Premis
1) El primer premi seran 100€ +una sessió de fotos valorada en 100€ amb la fotògrafa S.Phoenix, Escollit únicament pel jurat.
2) El segon premi consta de 75€ + 20€ de descompte a la Botiga de confeccions, teixits i merceria Juanita.
3) El tercer premi serà un print de cadascun dels cosplayers convidats.
4) Premi ciencia ficció: 100€+ una sessió de fotos valorada en 100 € amb Murk Studios. Aquest és un premi especial dedicat al Galacticat, que consisteix en ser el millor cosplayer dedicat a caracteritzar-se en un personatge de cine o sèrie de ciència ficció. No serveix una sèrie o una pel·lícula d’animació.
A més… I hi haurà tres mencions especials, una per cada membre del jurat. I el premi és un print del mateix jurat.

Nuestro primer miembro del jurado es:

BLAMISHS

BLAMISHS

Blamishs es una chica de Galícia que se lanzó en serio con el Cosplay en navidad de 2017. Antes había practicado con algún proyecto, pero nada serio.

Desde que Blamishs decubrió ésta disciplina asrtística, se enamoró perdidamente y ya no ha podido parar.

Ahora, después de éstos pocos años, es una experta en la creación de fantasticas armaduras que despiertan admiración y fascinan a todo el mundo.

Nuestro segundo miembro del jurado es:

FREYJA

ICEQUEEN COSPLAYER

“Desde que era una niña siempre me quería disfrazar de mis personajes favoritos, pero no fue hasta septiembre del 2012 que en el TimeTalks de Tom Hiddleston unas fans me enseñaron el concepto del cosplay y me animaron a hacerme el de Loki para el que fue mi primer salón del manga.

El meterme en el papel de Loki, el hecho de ser “Loki por un día” detonó en un

afán de hacerme muchos otros cosplays.

Yo por aquel entonces vivía en un pueblo pequeño donde esas cosas no estaban muy aceptadas, me enorgullece haber sido la pionera de promover el cosplay allí. De ir caminando por el centro del pueblo hasta el ferrocarril con el cosplay, de animar a los niños de no dejarse vencer por prejuicios y hacer lo que realmente a uno le gusta.

Conocer a gente que compartía mi misma pasión en los eventos también me animó a seguir para adelante.

Y por fin, nuestro tercer miembro del jurado es:

LAU

LAU DASH

“Soy Cosplayer y Cosmaker desde hace cinco años. Desde Barcelona hago Cosplay como hobby en mi tiempo libre y me gusta mucho cuidar al máximo los detalles de cada diseño en el que trabajo.”