QUE ÉS EL DIA MÉS CURT?
Del 10 al 23 de desembre Catalunya i les Illes Balears viuran EL DIA MÉS CURT, un esdeveniment que tindrà com a acte principal la jornada del dia 15 de desembre al CCCB de Barcelona però que també es podrà viure a altres localitats com Agramunt, Badalona, Granollers, Mallorca, Menorca, Torelló, Tàrrega, Balaguer, Sant Pol de Mar Cornellà de Llobregat, Girona, Bellver de Cerdanya, Llívia, Puigcerdà, Ribes de Freser, Castelldefels, Pineda de Mar, Igualada, Calella, Martorelles, Lloret de Mar, Tavertet, Figueres, Valls, Vidreres, La Ràpita o Altafulla per citar-ne sols algunes.
L’any passat es van organitzar més de 40 projeccions a tot Catalunya i enguany la sisena edició el certamen (organitzat per Catalunya Film Festival i Marvin&Wayne) torna a apropar el curtmetratge a la ciutadania, en un esdeveniment que s’ha celebrat amb èxit a 50 països els darrers any.
En el cas del GALACTICAT, la programació es fa de manera conjunta, amb un bloc per a la infància que programa CFF i un altre per a joves i adults programat per GALACTICAT. En pocs dies publicarem la programació d’aquest bloc, anomenat COMING SOON GALACTICAT.
Seran uns dies per reinvindicar el format, que especialment a Catalunya viu un epoca daurada, doncs en els darrers anys produccions catalanes han estat reconeguts amb premis com la Palma d’Or a Cannes, diverses nominacions als premis de l’Acadèmia Europea, i  preseleccions als Oscars i seleccions en els principals festivals de cinema del món.
Junior Beat és la secció dedicada als més petits, amb una programació divertida però també rica amb valors que inspira i alimenta la curiositat, pensada per nens a partir de 5 anys. En aquest bloc s’hi podrà veure el curtmetratge DIES DE GAT (NEKO NO HI) comisariat per GALACTICAT i que es podrà veure a tot Catalunya.
Junior Beat engloba el cinema per a joves més destacat del moment, petites grans pel·lícules de la mà d’alguns dels millors festivals especialitzats. Medi ambient, fantasia, drets humans, esport, cultura audiovisual i educació en valors. Amb pel·lícules procedents d’alguns dels festivals membres de la Catalunya Film Festivals.
(58 min.)

 

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

 

El Dia Més Curt està recolzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona. Amb la col·laboració especial del CCCB i el Bureau du Québec.