El Festival / Història

El Galacticat va néixer el 2014 a Tàrrega com una mostra de cinema fantàstic que volia revisitar els grans clàssics del gènere des del punt de vista del cinèfil i amb l’objectiu d’apropar aquestes obres al gran públic, i amb la mirada també posada en el futur. En aquell primer any es programaven Planeta prohibido (1956), Ultimàtum a la tierra (1951), El planeta de los simios (1968), 2001: Odisea en el espacio (1968), E.T (1982) i La Història Interminable (1984), tota una declaració d’intencions.

Amb els anys, l’esdeveniment ha anat augmentant de volum, tant pel que fa a la programació com a les activitats paral·leles; La Mostra ha evolucionat en Festival, incloent Seccions Oficials i Paral·leles, tant de llargmetratges com de curtmetratges i de caràcter internacional. S’ha mantingut la programació de clàssics, dins una secció pròpia, i en cada edició se’n creen de noves, omplint així amb els anys el programa del Galacticat i arribant, el proper any als més de 150 curtmetratges i a la quarentena (sense segones) de llargmetratges, algunes de premieres i d’altres ja amb un recorregut festivalero d’èxit que les avala.

El futur es presenta brillant.

El públic ja ens coneix i any rere any torna a les sales del Cinema Majèstic de Tàrrega, un edifici ple d’història, per compartir la nostra visió programàtica, per gaudir de films amb històries inesperades, de magnífics creadors desconeguts, els futurs millors directors de cinema del món,

GALACTICAT 2020